Атанас Калчев беше преизбран за кмет на община Кричим още на

...
Атанас Калчев беше преизбран за кмет на община Кричим още на
Коментари Харесай

Атанас Калчев беше преизбран за кмет на Кричим на първи тур

Атанас Калчев беше избран отново за кмет на община Кричим още на първи тур. Той завоюва вота с резултат от 59,14%. 

Атанас Калчев е повдигнат за кмет от ПП  " Движение Нашият град ", която ще бъде и най-голямата група в Общинския съвет.

„ Атанас Калчев като кмет на община Кричим и ние – съветниците от  " Движение Нашият град ", доказахме и продължаваме да потвърждаваме пред нашите съграждани и гласоподаватели, че можем да носим отговорност, имаме знанията и опита, волята и упоритостта, с цел да работим за развиването на нашия роден град, че всички цели и цели, които сме си поставяли и представяли пред тях като предизборна стратегия, са били освен витално значими и извънредно нужни, само че и изцяло действителни и изпълними, и резултатите са забележими за всеки, който желае да бъде почтен пред себе си. “, сподели лидерът на листата Анка Хаджиева. 

Общо шест общини в област Пловдив са избрали кмет още от първия тур на изборите. Това са Кричим, Раковски, Родопи, Куклен, Садово и Лъки.

Досегашната кметица на община Куклен Мария Белчева е с безапелационна победа още от първи тур. Кандидатът на ГЕРБ е получила 1629 гласа, като това е 51.68% от гласувалите. На второ място след нея е претендентът на коалиция „ Партия Консервативна България ” – Елена Филева, която е получила 734 гласа.

Община Родопи също има кмет от първи тур, това е Павел Михалов. При обработени 90% от протоколите, за него са дали своят вот 8240 души, или това е 66,95% от гласувалите в община „ Родопи ”.

На второ място се подрежда претендентът на ГЕРБ Пламен Спасов,  за който са дали своят вот 1294 души.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров от ГЕРБ ще ръководи общината за трети път. Той още веднъж печели от раз, откакто за него са дали своят вот 4971 души или 61,74 на 100. В съпоставяне с предишните избори Гуджеров е получил по-малко гласове, само че по-висок %.

Преизбран е и кметът на Садово Димитър Здравков. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР